sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Vortex street eli vaikeuksien kautta voittoon

Malli on hieman modifioitu Vortex Street Norah Gaughanin Knitting Nature kirjasta. Ohjeessa kuvio neulotaan erillisenä kappaleena ylhäältä alas ja sit ommellaan kiinni etureunoihin. Myös etu- ja takakappaaleet oli tehty erillisinä ja yhdistetty vasta kaarrokkeen neulomisvaiheessa. Höh sanoin minä ja neuloin pyörönä alhaalta ylös (hihat myös). Tämä tarkoitti sitä, että mallikuvio piti kääntää ylösalaisin ja lukea sitä aavistuksen soveltaen.

Kaarrokken neuloin siis kolmeen kertaan. Ensimmäisen, hylätyn version tein ohjeen mukaan. Tyhmä minä. Vaikka silmä sanoi kuvan perusteella, että aivan liian pitkä. Purin puoleen väliin kaarroketta ja kaventelin nopeammin: toinen yritys oli jo ihan kohtuullinen. Mutta kuinkas sitten kävikään... Kolmanteen yritykseen jouduin purkamaan koko kaarrokkeen ja jatkoin samointein vartalo-osaa ja hihoja 5 cm ennen kaarrokkeen aloitusta. Nyt se on hyvä.

Kainaloon lisäsin pienet saumat (16s eli 8% - Elizabeth Zimmermanin systeemin mukaan), jotka silmukoin yhteen. Kaarrokkeessa en kuitenkaan seurannut EZ:n systeemiä, sillä halusin resorin alkavan alempaa, eikä aivan kaulanjuuresta kuten EZ:n saumattomassa kaarrokeneuleessa.

Aktiivipalvelukseen tämä ihanuus kuvittelee pääsevänsä uudeksi kotipaidakseni tai ainakin vähintään tuuraamaan nykyistä (7-veljestä sekin...) kotiasuani. Onni on talo, jossa voi pitää sisällä villapaitoja. Kaksi edellistä asuntoa on olleet niin kuumia, että sisällä piti olla aina t-paitaisillaan.

Lankana tässä on Prisman tarjousseiskaveikka, jota meni karvan verran yli 4 kerää eli hinnaksi komeudelle tuli 15 EUR ja loppulangoista saa vielä sukat.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, näyttääpä tosi hyvältä! Tykkään tuosta väristä kovasti, mullakin on just samaa odottamassa, en vain ole vielä päättänyt mitä tekisin.

Hansu kirjoitti...

Siis vaikeuksien kautta voittoon :)

Tytti kirjoitti...

Todella hyvännäköinen pusero!

Inkeri kirjoitti...

Onpa tyylikäs pusero!