perjantai 27. kesäkuuta 2008

LA Laine ja lahjalapasia x 3

Sarjassamme "Travelling knitter" tai kotimaisittain "neuloja reissussa": terveisiä Etelä-Kaliforniasta. Aivan, en taaskaan ehtinyt nähdä juuri mitään muuta kuin toimiston ja hotellihuoneen. Ensimmäisessä ei saanut kuvata, siispä kuva jälkimmäisestä.Pitkät lentomatkat sujuivat rattoisasti nukkuen ja neuloen. Kyllä jokaisen kaksivuotiaan "tehosekoittimen" äidin pitäisi silloin tällöin saada tuollainen puolipakollinen istumishetki. :)

Valmista esiteltävää ei ole, sillä unohdin kuvata ryhmiksen hoitajille kiitoslahjaksi tekemäni Target Wave Mittens:it. Kirjailen kuitenkin tännekin reseptin muistiin. Lankana 7 Veljestä ja puikkoina 4 mm pyöröt.

Ensimmäisen parin tein ohjeen mukaan tasona, mutta sauma tuntui jotenkin inhottavan paksulta. Seuraavat kaksi paria tein pyörönä ja lopulta päätin tehdä vielä yhden parin pyörönä. Sitä varten jouduin toisin purkamaan puolet toisesta ensin tehdyistä lapasista jotta sain langan riitämään. (Joo, jämälangat kehissä.) 8 lapasta neulottuani mulla on siis jäljellä 1½. Mitähän niillä tekis?

Yksi lapanen söi 24 g pääväriä ja 8 g kontrastiväriä. Silmukoita oli 40 ja peukussa 14/ 16 (16 oli parempi). Sopivat isohkoon naisen käteen, jopa nahkahanskojen päälle. (Vielä varoituksen sana, että mulla on sit tiukka käsiala eli jos joku meinaa noita silmukkalukuja hyödyntää niin kannattaa varmaan varata ainakin 0,5 mm pienemmät puikot.)

Loppukevennyksenä jotain, joka tarttui matkaan Ravelrystä:

How can you tell that an engineer is extroverted?
* They look at YOUR feet when they’re talking to you…

Ei kommentteja: