keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Laine

Tässä oman elämänsä supermalli, rouva Ruusa Auroora Lahtinen esittelee omaa versiotaan tämän kevään kuumasta suomalaisdesignista.Langaksi Kristel Nybergin suunnittelemaan Laine-neuleeseen rouva Lahtinen valitsi valkoisen merseroidun puuvillan, joka oli päätynyt hänen lankavarastoonsa tämän kevään SNY kierroksen satona. Lanka on selvästi ohjeessa käytettyä ohuempaa joten M-kokoinen Lahtiska päätyi käyttämään L-koon silmukkamääriä.

Lahtiskalla on ajoittain vaikeuksia malttaa pysytellä valmiissa ohjeissa vaikka ne olisivat kuinka hyviä tahansa. Tähän malliin hän päättikin kokeilla istutettuja hihoja. Lisäksi rouva on kovin mieltynyt vyötärömuotoiluihin ja rintalaskoksiin, joten nekin tästä Laineesta löytyvät. Erityisen tyytyväinen Lahtiska on rintalaskoksiin jotka uppoavat mallineuleeseen paremmin kuin oilisi uskaltanut toivoakaan - kuten alla olevasta kuvasta näette.Jännittäviä hetkiä tämän neuleen parissa koettiin langan riittävyyden suhteen. Jossain etukappaleen puolivälin tienoilla rouva oli varma, ettei lanka voisi millään riitää ja hätävarasuunnitelmaksi valikoitui hupun tekeminen eri langasta. Hätäpäissään Lahtiska kävi jo hakemassa lähimarketista kerän valkoista Kotiväkeä hupputarpeiksi. Hihojenkin valmistuttua näytti siltä, että lanka saattaisi sittenkin riittää myös huppuun, ainakin jos käyttää hyväksi myös isohkon mallitilkun. Ei kun kokeilemaan.

Kun huppua oli neulottu 5 cm oli aika välipunnituksen. Lahtiskan vaaka kykenee ainoastaan 2 g tarkkuuteen ja ensimmäiseen viiteen senttiin oli vaa'an mukaan käytetty 6 g lankaa. Pikainen laskutoimitus osoitti, että mikäli kulutetun langan määrä on lähempänä 5 g kuin 7 grammaa lanka riittää. Riitti se. Että nyt on sit kaapissa ylimääräinen kerä valkoista Kotiväkeä.

11 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Tyylikäs

Markka kirjoitti...

Oikein erinomaista! Kotiväestä saa oivallisen kesäkassin. Voi sitten vaikka värjätä myöhemmin jos valkoinen laukku on liian...valkoinen.

upa kirjoitti...

Todella upea!

Matleena kirjoitti...

Kaunis pusero! Houkutelee minua enemmän kuin kirjan alkuperäinen kuva.

Kristel kirjoitti...

Ihana! Hauskaa nähdä että kirjan ohjeilla neulotaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Lahtiska on onnistunut muokkauksissaan paremmin kuin hyvin ja saanut alkuperäistä kauniimman lopputuloksen. Onnittelut Lahtiskalle! :)

Susanna kirjoitti...

Todella kaunis paita!

Katselin että sulla on peitetikkisaumuri; oletko tykännyt koneestasi, toimiiko hyvin? Mulle tuli vähän samanlainen akuutti pakko-saada kuin sulle taannoin :D.

Ixu kirjoitti...

Kiva että lahjuksistani on ollut iloa :)

Sinulle on jotain blogissani :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Olisit tullut moikkaamaan kaupungilla. :) Taidatkin olla minulle uusi blogituttavuus, vaikka näin lähellä asut. Oletkos OuNen listalla? Jos et ole, niin sinne vaan tervetuloa! :) Ja neuletapaamisiin myös, seuraava on ensi sunnuntaina 27.7. klo 15 Ainolan puistossa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva neule! Katselin kirjasta tuota mallia, alkuperäinen lankahan oli muistaakseni aika kallista joten hyvä tietää että merseroidulla puuvillallakin tuon voisi tehdä.

juli kirjoitti...

Jännäsin koko jutun lukemisen ajan riittääkö vai eikö riitä. Hyvä että riitti! Pusero on tosi ihana!