torstai 6. tammikuuta 2011

SYTYCK loppuraportti

Haaste ja Hollywood viikot
Sain haasteekseni Bollywoodin. Ensimmäinen ajatus oli, että en halua. Miksi mun muka pitäisi opetella neulomaan jotenkin "väärin" kun olen ihan tyytyväinen omaan vuosikausia hiottuun tyyliini? Hetken änkyröityäni tartuin härkää sarvista ja tikuttelin harjoituskappaleet englantilaisittain ja combined knitting tyylillä.


Alkuun jälki oli melkoisen epätasaista ja vauhtikaan ei juuri päätä huimannut. Pikkuhiljaa kuitenkin tekniikka kehittyi, jälki tasoittui ja työskentelynopeuskin parani. Combined knitting oli minulle melko luontevaa, englantilainen tyyli vaati selvästi enemmän. Myös varsinainen kilpailutyö alkoi hahmottua.


Suunnittelin neulovani varsinaisen kilpailutyön sileää oikeaa ja lähes kokonaan pyörönä joten päädyin valitsemaan tyylikseni englantilaisen. Combined tyylillä kun oikeat silmukat on niitä "normaaleja".

It's Show Time!
Ja sitten tikutettiin. Ensin hitaammin, vähitellen nopeammin ja nopeammin. Muutamassa viikossa nopeus oli samaa luokkaa kuin tavallisella tyylilläkin. Näitä on neulottu niin autossa, kylässä kuin kotisohvallakin, muutamassa neuletapaamisessakin ovat käyneet.


Varsinainen neulomisosuus valmistui jo joulukuun alkupuolella, vyötärökuminauhan hankkiminen meni vuoden viimeisiin päiviin ja kuvaaminen pari päivää seuraavan vuoden puolelle.


Olen lopputulokseen kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Matkan varrella moni kyseli missä ihmeessä meinaan moisia käyttää. Itsekin naureskelin tekeväni niille varmaan vitriinin, mutta kyllä nämä taitavat kuitenkin käyttöön päästä. Kelpo kotipökät, joissa kehtaa kyllä tarvittaessa tuossa kylälläkin pyörähtää.

Jälkipuinti
Tämä oli todella hauska haaste. Olen yleensä aika huono kaikenlaisissa yhteisneulontajutuissa, mutta tässä oli sopivassa suhteessa ulkoa tulevaa ohjausta ja omavalintaista tekemistä.

Ja näköjään vanhakin koira voi vielä oppia uusia temppuja: englantilainen oikea sujuu nykyään siinä missä mannermainenkin, en tosin tiedä tulenko sitä toiste käyttämään. Vaan onhan se kiva, että on jotain millä brassailla. Sitäpaitsi osaanhan monta muutakin juttua, jota en aktiivisesti käytä.

***
(Jätin pois kaikki linkkaaukset aikaisempiin teksteihin, niihin pääsee halutessaan tutustumaan tarkemmin klikkaamalla sivupalkista SYTYCK tunnistetta tai tästä.)

6 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Kyllähän noissa nyt kehtaa olla. Vaan oot sie aika sissi kun tuommosen määrän väännät sileää oikeaa!

outi kirjoitti...

Nuo ovat tosi makeat pöksyt. Kotihousuiksi jopa ylelliset. Istuvuus on huippuluokkaa eli kyllä noilla kylille voi mennä ihasteltavaksi.:)

Elina kirjoitti...

Esimmäistä kertaa vierailulla,varmasti tulen uudestaan :)
Ihanat housut olet tehnyt Wau!

villafani kirjoitti...

Jee! Nää on kyllä hianot!

NetKissa kirjoitti...

Mahdatkohan sä tarkottaa englantilaisella tavalla samaa mistä mä puhun amerikkalaisena tapana? Jos näin on, niin sitten meitä on kaksi jotka on opetellut tän tyylin tässä kisassa. Tosin syyt tuntuu oelvan hyvinkin erilaiset. Ja noi sun housut on kyllä kadehdittavan hienot.

Mari kirjoitti...

Aivan ihanat Bollywood-pöksyt :)