keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Huhtikuun tekniikkahaaste

Huhtikuun tekniikkahaasteena oli uudenlainen kantapää. Aika monenlaista on tullut vuosien varrella kokeiltua, mutta vielä löytyi jotain uuttakin kokeiltavaksi.

Ensimmäinen kantapäämalli löytyy Ravelrystä nimellä Autopilot sock recipe.


Kuvassa näyttää ihan kivalta, mutta seuraava kuva paljastaa karmean totuuden. Sukat on liian suuret ja kantapään istuvuus surkea. Sitä en mene vannomaan onko vika mallissa vai toteutuksessa, lopputuloksesta en kuitenkaan pidä. Nilkan etupuolelle tulee ikävä kurttu aina kun nilkka ei ole ojennettuna. Balleriinasukat?


Lanka sinäänsä on ihan kaunis, käsinkehrättyä Lincolnia Lanitium ex Machinalta. Tässä vielä kantapään rakenne lähikuvassa.


Epäonnistumisesta suivaantuneena aloitin seuraavat. Tälläkertaa otin kantapään mallia Show-off stranded sockseista ja lankana Meilenweit merino. Mii laiks.

 

Istuu kuin sukka. Ja tuo väri. Kaikenlaiset pätkävärjäykset on yleensä mulle kauhistus, mutta tää on todella kaunis. Toiseen sukkaan vähän lätäköityi nuo punaiset tuohon jalkapöydän päälle, mutta kaikenkaikkiaan kivan hillitty.

Kantapää lähikuvassa.


Tätä mallia joutuu todennäköisesti kokeilemaan toistekin. Niinkuin kuvistakin varmasti näkyy, nämä sukat ovat puolestaan todella napakat. Toivonkin niiden näinollen käyttäytyvän jalassa oikein mallikkaasti.


3 kommenttia:

Peikkotyttö kirjoitti...

Onpa tosiaan kaunis sukkalanka! :)

Emma kirjoitti...

Miekin tykkään tosta stranded socksien kantapäästä, pitäiskin taas ottaa se käyttöön seuraavissa sukissa :)

Kaija kirjoitti...

Kauniita sukkalankoja.
Kysyisin, onko mahdollista saada sukkaohjeeseesi MANTELI lisätietoa. Kyse on sukan kuvioneuleesta, muutamaa kohtaa en ymmärrä miten pitäisi neuloa.
terv:Kaija