sunnuntai 10. elokuuta 2008

Epätyypillisiä kukkasia huivissa

Edit: ohjetietoja lisätty loppuun

Viikko raivoisaa neulomista minulle hyvin epätyypillisesti 6 mm (!) puikoilla ja muutama päivä viimeistelyyn. Tadaa:Siitä tuli aivan ihana. Ilmava, laskeutuva ja lämmin (100% villaa). Valtavasta koostaan (214 x 50 cm) huolimatta taipuu myös kaulahuiviksi. Neulepinta on mielestäni tosi kaunista isoista puikoista huolimatta, ei ollenkaan reikäisen oloinen kuten pelkäsin. En edes muista milloin olisin neulonut näin paksuilla puikoilla - mulle 4,5 mm on paksu.


Kuten koirankarvoja keräävä ystäväni huomautti, myös värit ovat minulle aika epätyypilliset. Olisi pitänyt kuvata ulkona: samaiset langat auringonvalossa kuvattuna. Totuus lienee jostain tuosta väliltä.

Lisää epätyypillistä tässä edustaa ohjeen lähes orjallinen noudattaminen. Ainoastaan yhden mallineuleen kohdalla en ollut ihan varma ymmärsinkö sen oikein - saksan kielen taitoni on hieman ruosteessa - mutta tarkoituksella en mitään muutellut. Luulen kyllä ymmärtäneeni mitä siinä luki, mutta en ole ihan varma oliko lopputulos sittenkään oikein. Lankavalikoimani oli toki ihan eri kuin mallissa, joten siitä johtuen tuli jotain pientä säätöä, lähinnä tuossa kukkasosuudessa, joka muutenkin oli aika ylimalkaisesti ohjeistettu: Tee nämä osat ja ompele paikalleen niin kuin tykkäät tai kuvan mukaan. Kuvassa oli sit eri määrä niitä kukkia ja lehtiä kuin ohjeessa...

Lankana käytin Esiton Huopalankaa ja koristelussa Pampulaa. Muut värit on kaiveltu varastoista, vaalenkeltainen Dropsin Alpacaa, harmaa ohutta Pirkkalankaa, ruskea Pirtin Kehräämön 3-säikeistä. Puikot siis 6 mm ja koristeita neuloessa osittain 4 mm. Virkkuukoukkuja oli käytössä 6 mm, 5 mm ja 4 mm koukkuamiskoukku - valittu periaatteella mitä sattui löytymään. (Koukkuvalikoimani on suorastaan säälittävän pieni puikkokokoelmaan verrattuna.)

Malli löytyy Gedifra Moments 1014 -lehtisestä. Google löysi maailmalta monta myyjää, mutta parhaillaan lähes 20 euron toimituskulut 3 euron lehtisestä tuntui hieman kohtuuttomalta, kun mitään muuta ei ollut ostoslistalla. Päädyin lopulta laittamaan kyselyä parille e-bay myyjälle, joista toinen lupasi 4 euron postikuluilla, toinen pyysi muistaakseni 4,5 euroa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valmis -jo nyt??? Toiset ne vain haaveilee ja toiset tekee...

Huivi on kaunis. Eikä varmaan samanlaista tule ihan heti vastaan ;-) Ehkäpä näen sen jossain vaiheessa luonnossakin.

Soile kirjoitti...

Hasukan näköinen huivi! Soppii tulevaan syksyyn kuin nenä päähän, oli sitten epätyypillinen väri tai ei.

Marja Kyy kirjoitti...

Upea ruskahuivi! Kuinka kauniisti se hulmuaakaan kirpeässä, aurinkoisessa syystuulessa.

Mistä ohje on?

Sini kirjoitti...

Oh! Ihana =).

upa kirjoitti...

Onnistunut väritys. Paljon mielenkiintoisen näköisiä neulepintoja. Todella upeat yksityiskohdat.

MINNA kirjoitti...

Ihana huivi! Lämpimän näköinen ja kauniit värit! Mistä löytäisi ohjeen?

Pelagia kirjoitti...

Onnitteluni! Olet olympiamuisteloinnin kultamitalisti! Wuuhuu! Fanfaareja! Sähköpostiosoitteeni on voittopostaukseni lopussa blogissani. Ilmoittelethan yhteystietosi, niin muistan sinua asianmukaisesti tässä lähiaikoina... =)