keskiviikko 27. elokuuta 2008

Uusi leikkikalu

Oltiin perheen kanssa viikonlopun vietossa mun isän isän eli Ukin luona. Paitsi herkullisia kainuulaisia vadelmia ja sielunvirkistystä (ai että mun silmä lepää niissä järvi- ja vaaramaisemissa) mukana kotiin tuli mummun vanha rukki.

Harmi vain ettei ole kumpikaan mummu enää opettamassa sen käyttöä vaan pitää itse opetella. Netistä katselin ohjeita (sen mitä kännykän kautta onnistui...) ja koitin viritellä käyttökuntoon. Nyörit oli vuosikymmenten aikana haurastuneet, mutta muuten vaikuttais olevan jokseenkin soiva peli. Pistin väliaikaisratkaisuksi pätkän seiskaveikkaa ja sain kuin sainkin hahtuvasta jonkinlaista lankaa aikaiseksi.

Sit pitäis vaan saada vuorokauteen puolet lisää tunteja...

3 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Siitä se lähtee. Ja pian huomaat ettet paljoa muuta kerkiäkkään tekemään saati ajattelemaan :)
remmiksi suositteen hauenkoukkusiimaa. ei veny ja kestää hyvin.

Matleena kirjoitti...

Sanopa muuta, kun saisi lisää tunteja vuorokauteen parikaan! Nyt kun alat huristaa tällä rukilla, niin se tuo sinulle Kainuun maisemat "sielusi silmiin". Ne maisemathan todella ovat upeita, mekin siellä aina silloin tällöin piipahdetaan. Nimimerkillä mies ja mökki kainuulaisia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Vieläköhän minun mummun rukin saisi toimimaan... se löytyi osina mökin vintiltä purkuhommien yhteydessä, mutta pahasti pelkään ettei siinä taida enää kaikki osat olla hengissä.

Jos keksit taikakonstin vuorokauden pidentämiseen, niin kerrohan minullekin.