tiistai 12. toukokuuta 2009

Bloggausplääh ja kauan sitten valmistunut pitsihuivi

Mulla on jonkin sortin bloggausplääh. Ei tule kuvia, kuvat ei siirry kamerasta koneelle, ei ainakaan muokkaudu julkaisukuntoon ja hyppää blogiin. (Eikä malli (minä itse) muutu yhtäkkiä kauniiksi ja huolitelluksi, kuvausympäristö (koti) putipuhtaaksi ja kiiltäväksi eikä valokuvaaja (minä itse) muutu suureksi taiteilijaksi vaikka kuinka odottais.) Ravelryssäkin on jo läjä kuvattomia projekteja, osa jopa valmiita. Ja mitä pidempään tauko kestää, sitä korkeammalle nousee kynnys taas aloittaa. Kesä-Ullan deadlinekin lähestyis, mutta ohjeen kirjoitus ei huvita.

Koitetaan paluuta näin pehmeää laskulla esittelemällä jotain jo maaliskuussa valmistunutta.

Mulla ei ole juuri tapana muistaa läheisiäni itsetehdyillä lahjoilla. Itseasiassa se on todella harvinaista. Kerran muistan kutoneeni isälle sukat, lukioaikana sukat yhdelle kaverille. (OK, sen verran täytynee ottaa takaisin, että kummipojat on välillä saaneet villapaitoja ja yhtenä jouluna tein miehen siskon ja veljen lapsille pipot.) Joululomalla kuitenkin jotain napsahti ja napsahduksen seurauksena syntyi kummitädille syntymäpäivälahjaksi pitsihuivi.

Lanka on Wetterhoffin Silviaa. Pitsivahvuista silkkivillaa, aivan ihanaa. Metrejä tuossa taitaa olla 50 g vyyhdissä 500. Vähän vajaa kaksi vyyhtiä söi tämä ja 3,5 mm puikoilla sain aikaan 180 cm leveän ja 90 cm korkean kolmion.

Väristä en päässyt oikein koko aikana selvyyteen. Välillä se oli olevinaan todella kaunis hopean harmaa, välillä mitäänsanomaton suttu. Naureskelinkin, että pitää valita neulomisasu sen perusteella, mikä saa näyttämään langan hyvältä, niin että pysyy motivaatio yllä. Väri kun riippuu aina niin paljon siitä seurasta.

Kaikkien toinen toistaan hienompien mallien joukosta - pari pitsikirjaakin prosessin aikana tuli ostettua - lopulta puikoille päätyi tämä, terästettynä lasihelmillä tosin.

Toivottavasti lahja oli saajalleen mieluinen. Minä ainakin olin lopputulokseen tyytväinen, vaikka matkan varrella epäilyksiä kyllä riitti, lähinnä mallivalinnan ja värin suhteen.

1 kommentti:

Iina Kraak kirjoitti...

Hieno huivi! Minusta kaunis väri.

Mitä nuo sun pingotusapuvälineet on? Näyttää todella näppäriltä kapistuksilta.