torstai 21. toukokuuta 2009

Värikylpyjä ja koneneulontaa

Aloitetaan väristä. Lankalaatikossa on pyörinyt kolme kerää farkunsinistä Novitan Bambua ja pari kerää vaaleanpunaista. (Tosin niitä vaaleanpunaisia olis muistin mukaan pitänyt myös olla kolme, mutta kaksi niitä vain löytyi. Olenko tosiaan voinut neuloa parin vuoden aikana kokonaisen kerän mallitilkuiksi ihmetellessäni mitä noista langoista vois tulla?) Periaatteessa ihan kauniita värejä, mutta ei kuitenkaan mun. Ja 150 g - mihin se muka riittää? Yhdistettynä? Periaattessa toimiva väriyhdistelmä, mutta vielä vähemmän mua.

Pesukoneeseen Dylonin Intense Violet pesukonevärin kanssa ja lopputulos on todella hyvän värinen.


Melko tarkkaan 200 g lankaa söi tämä mekko ja loput 50 g meni enemmän tai vähemmän neulekoneeseen tutustelussa. Haikailin neulekoneen perään ja ihana ystävä hommas mulle lainasellaisen - anopiltaan. Lainakoneessa on se hyvä puoli, että kun kyllästyttää sen voi palauttaa ja välttyy varstointiongelmilta. ;-)

Malli on omasta päästä ja siitä tuli oikein passeli. Tykästyin tuohon kolttuun siinä määrin, että kauppareissulta tarttui mukaan muutama kerä punaista Bambua, joka on myös jo neulottu ja odottelee kokoamistaan.

Tätä mekkoa tehdessä tuli väistämättä mieleen vanha sanonta: onko kiire vai tehdäänkö (tieto)koneella. Harjoituskappale nro 2 valmistuikin sitten jo huomattavasti nopeammin mitä käsinneuloen olisin saanut aikaan.

Edit. Harvoin tulee harrastettua linkkailua mihinkään, mutta nyt on ihan pakko. Vähänkö ois röhee tällaset vaikka kaula- tai korvakoruinakin. Silmukkamerkit pitäis ainakin vaihtaa lasihelmistä ja sydämistä abikoliittimiin, transistoreiin tai elektrolyyttikondensaattoreihin!

4 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Siis mekko on koneella neulottu? Hieno! Ja saajakin kuvasta päätellen tykkään. Saadaan varmaan nähdä vielä paljon koneneuleita?

Ihana on myös tuo ryijy taustalla, mulla on just samanlainen! Sain äidiltä valmistujaislahjaksi sen.

anpali kirjoitti...

Mukavaa, että kone oli toimintakuntoinen ja sille löytyi käyttöä!
Täällä on käsityöt vaihtuneet puuhommiin ja muihin tonttikuvioihin. 10 tunnin ulkona työskentelyn jälkeen ei paljon jaksa...

MariL kirjoitti...

Kiva tuli! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno väri tuli! Ja tietysti mekkokin on hieno. Mulla on sattumoisin samoja värejä Novitan bambua pyörinyt kaapin perukoilla ja olen ihmetellyt mitä niistä tulee. Mullakin on just joku 3+2 kerää, yhdestä väristä ei saa oikein mitään ja noiden värien yhdistelmä ei innostanut (koitin tehdä raidallista lasten neuletakkia..).
Pesukoneen värjäytyminen vähän ärsyttää, muuten olis jo kone pyörimässä!

Annika