lauantai 13. kesäkuuta 2009

Punainen

Kolmaskin sitten valmistui. Ja on ainoa, joka voi esitellä, kaksi eilen illalla valmistunutta menivät vielä kylpyyn ja kuivuvat parhaillaan olohuoneen lattialla. (Oikeassa yläkulmassa näette kesän edistymisen merkkejä takapihamme arktisella vyöhykkeellä: kohta kukkii pihlaja. Muualla Oulun seudulla ne on jo täydessä kukassa, osittain kai ohikin.)


Mikähän tämä vaatekappale olis? Tekis mieli koko ajan kutsua mekoksi, mutta on enemmän paitapituinen. Kai se on sitten ristittävä tunikaksi vaikka jotenkin inhoan koko sanaakin. Minusta se ei tarkoita oikein mitään, niin erityyppisiä vaatekappaleita olen kuullut tunikaksi kutsuttavan. (Pikkutytön perusasu: tunika ja legginssit - vaatteina tosi kätevät, sanat kammottavia.)

Neulottu koneella, lankana Novitan Bambu, kuten ensimmäisessäkin. Takakappale on sileä ja tähän tein taakse pienen halkion pääntielle. Ja sitä ainokaista nappia sitten piti odottaa kuukauden päivät. Hihat yrittää olla puhvimalliset, mutta leveämmät olis näköjään saanut tehdä.

Monenlaista koristeluakin kerkesin tähän suunnitella. Nauha tuohon eteen sauman päälle, ommeltava kangasmerkki, kirjottuja kukkasia, perhosia, tähtiä, omppu... lopulta päätin, että yksinkertainen on kaunista. Tai sitten vain iski laiskuus. Mutta jääpähän tuunattavaa.

Ja lopuksi, ahkeruuteni on palkittu.

7 kommenttia:

anpali kirjoitti...

Ei voi olla totta ;-)
Minä kävin ostamassa samaista lankaa (ja arvatenkin samasta paikasta) viime viikolla...

Mitä ajattelit tuosta tehdä?
Minä menin ostamaa ruskeaa huivilankaa (silkki-villa ajatuksissa), mutta lopulta lähdin pellavakerät mukana. Vähän ehkä paksu ja kova huivilangaksi -olisko hyviä ehdotuksia mallista? Vai pitäsköhän kuitenkin tehdä siitä jotain muuta...

MariL kirjoitti...

Nätti tunika tai mikä sitten liekään. :) Mulle tuli mieleen kun kirjoitit legginsseistä, kun itse ostin just yhdet legginssit, ja nyt en yhtään tiedä, miten niitä pidetään, kun minusta ne näyttävät lähinnä aluskalsareilta. ;) Mutta jos niitä yrittäisi sitten pitää tunikan kanssa... Tuo leggins on kyllä kans samanlainen sanahirviö kuin tunika. :D Ja parhaita sanoja on nämä tunikatopit ja toppitunikat, mitä ne tarkoittavat? ;)

TiinaR kirjoitti...

Kivanmallinen tunika :)

Mammutti kirjoitti...

Nätti tunika!
Meillä tytär keksi metu (mekko/tunika) näille pienten tyttöjen vaatteille, jotka näyttää vähän molemmilta.

Quickstep kirjoitti...

Nätti tunika. Kiva lämmin väri.

Salomea kirjoitti...

Pelkästään hieno mekko. Jos joskus ilmenee tarvetta lisäile koristeita. Itse kekkasin jostain lehdestä ommellaan nappi miehustaan ja leikataan kankaasta kuvio vaikka kukka. Surautetaan napinläpi kukkaan ja koristeita vaihdetaan päivän ja milen mukaan.

Salomea kirjoitti...

Ups tulipa vinkattua sellaista mitä tiedätkin. Oletkin neuleguru unohda edellinen kommentti. Upeita neuleita kaikki tyynnin.