maanantai 22. kesäkuuta 2009

Hamppumekko

Mitäköhän tästä sanois? Se on hamppua, se on mekko. (Kieltäydyn kutsumasta sitä tunikaksi vaikka todennäköisesti sitä farkkujen/ jonkun muun alaosan kanssa tulenkin pitämään. Sellaisesta rimpsuhelmaisesta alusmekosta olen myös haaveillut, mutta ainakaan vielä ei ole sopivaa kävellyt vastaan.)

Puikoilla neuletuntuma oli jokseenkin kuin olis paperinarua neulonut, varsinkin kun halusin tehdä suht tiiviin ja päädyin tikuttelemaan 3,5 mm puikoilla. Oikean silmukan neulominen oli ihan OK, nurjaa varten mun piti muuttaa neulomistekniikkaani, jotta lanka ei olisi ollut ihan hirvittävällä sikkuralla. Silti mekko kiertää aika lailla: helma (kierrettyjä silmukoita) toiseen suuntaan ja loput mekosta toiseen. Onneksi on taskut joista mekon voi helposti kääntää suoraan. (Nuo kuvassa olevat raidat on ihan kuvankäsittelyn (pakkaamisen) tulosta, ei neule sentään noin pahasti kierrä.)

Tykkään valmiin neuleen tunnusta: painava ja jämäkkä. Pesun jälkeen venähti ehkä hieman enemmän kuin olisin toivonut ja varovaisesti olen harkinnut kuivausrumpua. Vielä en ole kuitenkaan uskaltautunut.

Rakastan tätä väriä. Täydellinen ruskea.

Lanka Allhemp6, kulutus 670 g, puikot 4 mm ja 3,5 mm. Malli omasta päästä ja parin purkamiskerran jälkeen sellainen kuin oli tarkoituskin. Kolmatta kertaa neuloessa lanka oli jo mukavan pehmeää.

11 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kiva mekko! :)

Hepsi kirjoitti...

Taas uusi valmistunut vaate ja upea jälleen! Sinulta se sujuu!

Satu kirjoitti...

Aivan ihana mekko!

Andra kirjoitti...

Hauska mekko :)

Makepeace75 kirjoitti...

Onpas kiva! :o)

Kaisa kirjoitti...

Ihana kesävaate!

Tiina kirjoitti...

Taas ihanan simppeli, mutta monikäyttöinen

Päivi kirjoitti...

Ihana mekko! Just sellanen sopivan rennon näköinen kesävaate, osaisimpa minäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis mekko!

Pakettisi lähti matkaan.... (toivottavsti ehtii perille ajoissa!)

t. Ravelryvaihto parisi täältä jostakin... ;)

Katharina kirjoitti...

Ihana mekko! miekin olen ihastunut tuohon hamppulankaan mutta kun en keksi mitä siitä voisi tehdä nyt sitten sainkin idean , kiitos siitä:)

sasu kirjoitti...

kaunis ja monikäyttöisen oloinen