sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Citron


Malli Citron, uusimmasta Knittystä . Lanka Novita Kid Mohair (80 % mohair, 20 % polyamidi), syvältä lankalaatikoiden kätköistä.

En oo varmaan ikinä neulonut pörrölankamohairia. Tai ehkä 80-luvulla, mutta puollustuksekseni esitän olleeni silloin alle 15-vuotias. Tän langan ostin muutama vuosi sitten ystävältä, koska se oli niin ihanan väristä ja ajattelin haluavani antaa sille mahdollisuuden. Siitä saakka niitä paria kerää on siirrelty kaapista ja laatikosta toiseen. Nyt päätin lopulta tarttua härkää sarvista.


Ja kuten marinadilangoilla on tapana, tietysti tämäkin loppui vähän kesken. Reunus jäi vain muutaman kerroksen korkuiseksi ja päättelykerroksen viimeiset 30 cm piti tehdä eri langalla. En vain viitsinyt alkaa purkamaan tuotaa takkua. Valitsin lopun päättelyyn rullalangan. Siis sellaisen mitä käytetään ompelukoneesssa. Tosta lähikuvasta sen vaihtumiskohdan huomaa irtonaisesta langanpäästä.Edelleen olen sitä mieltä, että väri on upea, mutta siitä huolimatta ole ihan varma onko mulla tälle mitään käyttöä. Vaikka voi olla, ettei mun tarvikaan keksiä vaan jälkikasvu pitää siitä huolen. Nuori neiti viittoi "juhlat" ja hymyili onnellisena kääriytyessään punaiseen hahtuvapilveen. Mulle tämä on kaulahuivikokoa, neidille ihanan iso kääriytymishuivi. Malli on kyllä niin hauska, että voisin kuvitella tekeväni itselleni toisen, isomman, jostain vähemmän pörröisestä langasta.


(Alla oleva mekko on tämän hetken lemppari, mummun kutoma.)

3 kommenttia:

helena kirjoitti...

Hieno ja kerrassaan herkullinen punainen! Täytyy varmaan kokeilla jossain välissä tuotakin mallia.

Tiina kirjoitti...

Kiva tämä citron. Itsellänikin alkanut kutkuttamaan, jos vaikka puikoille asti ehtisi... Tämä punainen on kyllä aika nami =)

Pirena kirjoitti...

Kyllä neidin nyt kelpaa, minäkin tykkään punaisesta.