sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Stripe study

Kun tämän huivin ohje ilmestyi Ravelryyn hämmäsetelin mielessäni sen suosiota. Siis raidallinen kolmiohuivi ainaoikeaa? Vasta useamman kymmenen toteutusta nähtyäni tajusin, että se ei olekaan säännöllinen kolmio. Silloin kolahti ja lujaa.


Kyseessä on siis Veera Välimäen Stripe study shawl. Huivin  muoto ja omalaatuinen raidoitus syntyy lyhennetyillä kerroksilla. Hieman pelkäsin pilaavani mallin itseraidottuvalla langalla, mutta kiva tästä onneksi tuli. Alkuperäisen mallin graafisuus siitä puuttuu, mutta omalla tavallaan tämäkin toimii.


Lankana Drops Alpaca ja käsinkehrätty BFL-silk.


Pingotin - tai oikeastaan en pingottanut, vaan kastelin ja oioin tasoon kuivumaan - huivin melko pitkulaisen malliseksi, kun en ole mikään kolmiohuivien ylin ystävä. Näin se kietoutuu kivasti myös kaulahuiviksi. Leveyttä huiville tuli vähän reilu pari metriä, korkeutta n. puoli metriä.

6 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Kiva yksinkertainen huivi ja kivat mekot.

Jaana kirjoitti...

Minullekin passais tällainen vähemmän graafinen toteutus. Ihana huivi!

Tiina kirjoitti...

U-P-E-A. Tuo itsekseen raidoittuva lankavalinta ei ollut ollenkaan huono juttu, tää on erilainen kuin muut näkemäni toteutukset, mutta ehdottomasti kauneimpien joukossa!

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin toimii, upeasti! Minusta onnistuit väreissä juuri oikein, raidoitus kun ei ole mikään helppo laji. Ja tuo toispuoleisuus kolahtaa kyllä minuunkin ja kovaa :)

Akaleia kirjoitti...

Wonderful colours!
Great pattern - itis on my "To-Do-Want-list!
Greetings from Germany
Birgit

Anonyymi kirjoitti...

Kiva huivi, näyttää erityisen kivalle tuossa viimeisessä kuvassa kiedottuna kaulaan!