sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Palmikoitua kainuunharmasta

Minulle jo vähän huomauteltiin tuossa männäviikolla, ettei ole blogi juuri päivittynyt. No eipä niin, vaan koitetaanpa hieman korjata tilannetta. Valmiita neuleita olis kyllä esiteltävänä useammankin postauksen verran.

Joulukuussa käväistiin retkellä Kehräämo Christiinassa ja ostin sieltä itselleni puserolangat. Alkuperäinen ajatus oli sellainen muhkea ylisuuri villis. N. 40 senttiä sellaista neulottuani vaihdoin suunnitelman: eli purkuun ja alusta uusiksi. Kuten ensimmäinenkin yritys, tämäkin on neulottu pyörönä helmasta ylöspäin.


Palmikkokuvio on napattu Norah Gaughanin Cabled Swing Cardi takista. Olen sovitellut sitä moneen neuleeseen, mutta aiemmin ei oikein ole tärpännyt. Pari kertaa lanka on vaan ollut liian ohutta, palmikosta tuli liian pieni. Tämä oli vähän liiankin paksua ja tästä lopullisesta versiosta jäikin ne reunapalmikot pois.


Aivan ensimmäinen suunnitelma taisi olla "tilaan kilon kainuunharmsta ja kehrään puserolangat". Tämä suunnitelma haudattiin kesällä kaikessa hiljaisuudessa (oi järjen riemuvoitto) ja lähdettiin etsimään sopivaa lankaa. Useampaa laatua kävi puikoilla, mutta tämä kainuunharmas karstalanka oli niin lähellä alkuperäistä ajatusta käsinkehrätystä, että siihen oli ihan pakko tarttua. Minun mittapuullani hurjan paksua, neulottu 5,5 mm puikoilla tiheys 15 s / 10cm.Tämän neuleen kanssa tuli tehtyä aika monta neulo-pura-neulo kierrosta. Kun on paksu lanka = nopea neuloa, ei tarvitse suunnitella kun voi neuloa uusiksi? Hihat olis saaneet olla yläosastaan kapeammat, kun tuo vartalo-osakin on noin tyköistuva. Kaarrokkeen osuus oli vähän haastava neulottava, kun hihasilmukoita meinasi olla liikaa vartalosilmukoihin verrattuna. Raglansaumat ovat vieläkin hieman keskempänä mitä haluaisin. Mutta tällä mennään. Ja tykkään.Katsotaan nyt sit tuleeko näin lämmintä paitaa koskaan pidettyä.

16 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Jospa näitä pakkasia vielä riittäisi, vaikka just nyt ei siltä näytäkään. Ihana paital

kio kirjoitti...

tosi nätti, erikoinen palmikko-osuus!

Minna kirjoitti...

Yksinkertaisen kaunis. Kyllähän tuollaista ainakin kovilla pakkasilla tarvitsee. Ja syksyisin/keväisin ihan sellaisenaan ulkoillessa, ilman takkia.

Usimarjaana kirjoitti...

Upea paita! Tykkään kovasti!

Tui kirjoitti...

Ihana!

Emma kirjoitti...

Mahtava paita, lampaan tuoksu tuntuu täällä asti :D

Moffi kirjoitti...

Upea! Ja tuo palmikkokovio passaa tuohon ku nenä päähän.

Heidi kirjoitti...

Palmikkokuvio on upea! Sellainen vähän erilainen, en ainakaan muista nähneeni missään vastaavaa. Toivottavasti tälle löytyy sopiva käyttötarkoitus, on se niin kaunis.

Ingi kirjoitti...

Hyvin kaunis kuvio! Eikä näytä kuvassa mitenkään erityisen paksulta, lämpimäntuntuiselta kyllä.

hanhan kirjoitti...

Voi miten upea ja lämpimän näköinen!

Sanni kirjoitti...

Kertakaikkisen hieno! Tuohan on ihan ykkönen keväällä, kun on mukava jättää takki kotinaulakkoon, mutta ulkona on juuri se petollisen kaunis ja silti viileä sää, jolloin liian kevyestä varustuksesta saa maksaa kevätflunssalla.

Marika kirjoitti...

Se on kyllä kaunis ja varmasti ihanan lämmin päällä ! :-)

anpali kirjoitti...

Se on ihana!

Neulisti kirjoitti...

Onpa hieno! Hurjan jännät palmikot, en ole ennen tällaisia nähnyt!:)

Hepsi kirjoitti...

Upea pusero!

ArualMaria kirjoitti...

Kaunis! Upeat palmikot.