sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Suloinen myrkynkeittäjä

Tiedättehän tilanteen, kun saa päähänsä tehdä jämälangoista jotain, ja yhtäkkiä niitä ei olekaan tarpeeksi, tai ainakaan tarpeeksi samaa vahvuutta ja oikeita värejä? Työn alla on peitto jämä- ja varastolangoista, kaksinkertaista ohutta sukkalankaa tai yksinkertaista worsted-paksuista. Siihen väliin jää joukko lankoja, jotka ovat yksinkertaisena liian ohuita ja kaksinkertaisena liian paksuja. Kyllä, myönnän olevani hieman rajoittunut noiden eri vahvuisten lankojen sotkemisessa.Vahvuuksille on vaikeampi tehdä mitään, mutta väriongelmaan olen kehitellyt ratkaisuja: Jaquardin heikkohappovärit. Pari ekaa satsia on värjätty jo pari viikkoa sitten, viimeisin eilen. Ja sitä keitellessä soi päässä tuo Mariskan Suloinen myrkynkeittäjä.


Ensin keittelin vihreät. Vasemmalla pohjana luonnonvalkoinen 100% superwash villalanka, oikealla kaurapuuronvärinen vahvistettu sukkalanka.


Seuraavan satsin kohdalla tuli vähän liioiteltua värimäärän kanssa, kun nuo vihreät jäivät vähän toivottua kirkkaammaksi. Keskimmäisen pohja on valkaistu sukkalanka, vasemmanpuoleisen vaalea ruskea ja oikeanpuoleisen punainen 100% villa.


Tämä viimeinenkin satsi on tosiaan yhdestä padasta. Pohjalankojen värit vasemmalta alkaen: oranssi, punainen ja valkoinen. Näihin olen todella tyytyväinen ja sormia syyhyttäisi päästä jatkamaan kokeiluja.


Varastossa olis yhdet puserolangat (300 g + 300 g), joiden väri ei ole ihan nappi. Uskaltaisikohan...?

6 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Makeita väreja! Ja nuot mallitilkut antavat luvan odottaa jotain todella huikeaa. Niin ja se harmaspaita, se oli nätti se.

ArualMaria kirjoitti...

Kivoja värjäyksiä. Odotan mielenkiinnolla projektin etenemistä. :)

Emma kirjoitti...

Ihanan synkkiä värejä :D Anna mennä vaan!

Lastu kirjoitti...

Upeita värejä! Tottahan noiden jälkeen yhdet puserolangat uskaltaa värjätä!

Jokke kirjoitti...

Hyvä hyvä!

AnniP kirjoitti...

Kauniita sävyjä!