sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Paraphernalia


Uusinta versio samasta teemasta, tällä kertaa Regia 4-fachia. Löytyisikö kiinnostunutta testaamaan ohjetta? Kielenä suomi tai englanti.
Juu, meillä oli vielä viikko sitten noin paljon lunta. Ei ole enää. Täällä on nautittu yllätten iskeneestä kesäkelistä niin, ettei ole juuri koneelle ehtinyt.
Edit: Linkki ohjeeseen, löytyy myös sivupalkista.

36 kommenttia:

kio kirjoitti...

kauniit palmikot!

Inkeri kirjoitti...

Minä voisin testata ohjetta. Laitatko s-postia, osoite blogissani.

Inkeri kirjoitti...

Äh eihän tää linkity blogiin.
s-posti: inkku5atyahoo.co.uk

Ixu kirjoitti...

Minäkin voisin testata ohjetta :)

ixu (at) ixun piste info

kaisa kirjoitti...

Ihanat sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit sukat!

Martsuli kirjoitti...

Ihanat ihanat sukat!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Yritin viikonloppuna tehdä tollasia sukkia kuvasta katsomalla, ei onnistunut. Voisinko saada ohjeen??

Anonyymi kirjoitti...

ihanat sukat.minäkin voisin kokeilla ohjeta ( suomeksi ) sposti: tintsu1961@hotmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Jee, hienot!

Mutta äkkiseltään melko samannäköiset kuin mun Seminaarisukkani viime syyskuulta.... http://ilunduuni.vuodatus.net/blog/828660

Vaan taitaa olla ihan sattumaa. :)

seijap kirjoitti...

Hei,
sain juuri blogiini asti nämä ihanat sukat laitettua. Kiitos ihanasta mallista ja selkeästä ohjeesta.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvännäköiset sukat.Malli tulee hyvin esiin yksivärisestä langasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

mielelläni ohjeen kera neuloisin noin kauniin näköiset sukat. Todella eteerisen suloiset sukat.

Mailiosoite on (välilyönnit pois) appalanda @ hotmail . com

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit sukat, saisinko minäkin ohjeen sukkiin suomeksi?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan uskomattoman ihanat sukat ! Tällainen sukkamaanikko tahtoo ehdottomasti kokeilla,joten olisiko mahdollista että saisin ohjeen sähköpostiini suomeksi kiitos ! Mukavaa kesää !

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan. Minäkin aion tehdä nuo sukat. Jotain kivaa uutta piristävää ohjetta olenkin jo kaipaillut. Ajattelin kommentoida kun kerran tuon ohjeenkin tulostin.

hekku kirjoitti...

Kiitos ihanasta ohjeesta. Yhdet tehty, toiset vaiheessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Sukat on valmiit

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Mulla on tällä hetkellä noi puikoilla, vaikuttaa hyviltä vielä tässä vaiheessa. Kiitokset ohjeesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Sukat valmiit. Novitan Nallelangasta tein ja tuli IHANAT :) Kiitokset vielä ihanasta ohjeesta. Luulen että pukinkonttiin täytyy tehdä yhdet...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanien sukkien ohjeesta <3. Aloitin eilen ja ensimmäinen varsi valmiina, joutuisasti etenee. Tod.näk. toisetkin teen, kun ovat niin simppelinnätit.

Tikrunmami kirjoitti...

Kiitokset upeasta sukkaohjeesta. Eka pari tuli viikossa valmiiksi mustasta Maijasta. Malli oli niin mukava neuloa, että noita täytyy tehdä lisääkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Aloittelija kysyy: aloitin tekemään zitron trekkingistä 2,5 puikoilla, koetilkku näytti sopivalta, mutta näyttäisi siltä että tulee aikamoista reikäneuletta... Auttaako jos vaihtaa 2.25mm puikkoihin? Vai tuleeko liian pienet sukat? Onkohan lanka ihan väärä... Olen kyllä vakaasti päättänyt tehdä juuri nämä sukat :)

Taina kirjoitti...

Zitron Trekking on ihan hyvä lanka. Kokeile toki pienempiä puikkoja jos vaikuttaa reikäiseltä. Mun sukat sopii (venyy) myös miehen jalkaan, eli tuskin tulee liian pienet.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Taina, kiitokset vastauksesta. Olin tuo äskeinen anonyymi. Olen nyt päässyt ekan sukan kantapäähän ja sitten tuli tenkkapoo. En ymmärtänyt tuota "jatka kavennuksia niin, että lisäät kavennusten välisiä silmukoita aina yhdellä.." kappaletta ollenkaan. Näytin sitä täti-immeisille jotka kutovat 100 sukkaa vuodessa perusmallilla eikä auennut heillekään. Onneksi kekkasin katsoa ravelrystä engl. kielisen ohjeesi ja siinä on se "mummo-ohje" eli rivi riviltä koko kantapään kääntäminen. Jos joskus haluat parantaa suomenkielistä ohjetta niin voisiko siinä olla tuo sama kuin engl. kielisessä?? Lisäksi kysymys, miksi suomenkielisessä puhutaan ylivetokavennuksesta ja engl kielisessä ssk (eli slip, slip, knit) eikä skp (slip, knit, pass)?? Tämmöistä se on kun aloittelija rupee tekemään sukkaa :) Vaihdoin muuten langan zitron trekking pro naturaksi, ihana lanka ja sopii mulla 2,5mm puikkoihin! t. ingrid

Taina kirjoitti...

Itse ihhoan sitä aukikirjoitettua ohjetta, sen takia tuo suomenkielinen on kirjoitettu eri tavalla. Englanninkielinen taas... no tuntuu olevan enempi "maan tapa" tuo, joten niin se tuli kirjoitettua.

Ylivetokavennus ja ssk on itseasiassa lopputuloksen kannalta sama asia: kun nostat oikein neulomatta ja neulot nostetut silmukat takareunasta oikein yhteen lopputulos näyttää samalta kuin suomalaisissa ohjeissa tutumpi ylivetokavennus. skp lyhennettä en ole koskaan nähnyt käytettävän.

Anonyymi kirjoitti...

ok, säilytän nyt kuitenkin paperiversion suomenkielisestä ohjeesta johon kirjoitin auki tuon kantapääohjeen. Ilman sitä olisi kyllä jäänyt kantapää tekemättä.... skp-lyhenne osui silmään fiina-neuleen nettisivujen englanti-suomi neulesanastosta!

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
saako Erkki-Ingrid taas kysyä?

Eli nyt olen lopetuskerroksessa 32 ja *-merkityt silmukat on kavennettu käsittääkseni oikein (eli niin neljä hävisi). Mutta sitten en ymmärrä kun ohje sanoo että "Siirrä viimeiset 4 silmukkaa 2. puikolta 1. puikolle."
Mutta kun mulla on kavennusten jälkeen 9 silmukkaa 2. puikolla (eli ne lopetuskerroksen viimeiset)? Eli kavensinko väärin? Vai mitä pitäisi tehdä niille 9:lle silmukalle jotka on vielä puikolla 2.? (Enkä muutenkaan ymmärrä mitä tarkoittaa että "siirrä viimeiset 4 silmukkaa 2. puikolta 1. puikolle?")

Toivottavasti ymmärrät kysymykseni ja ehdit vastata, saisin ennen juhannusta tämän sukan valmiiksi :) Kiitoksia tosi paljon!

Taina kirjoitti...

Tarkoitus on vain tasata silmukat 1 ja 2 puikon välillä niin, että kummallakin on suurinpiirtein yhtä monta silmukkaa .

Lopetuskerroksen jälkeen sulla pitäis olla 2. puikolla (eli siinä missä palmikko on) 25 -4 eli 21 silmukkaa.

Selvensikö yhtään? Kysy toki lisää jos ei auennut.

Villa Lankala kirjoitti...

Kiitos ihanasta sukkaohjeesta!

Sain juuri ensimmäisen parin sukkia valmiiksi, mutta tuskin viimeistä laatimallasi ohjella.

hillanen kirjoitti...

Kiitos selkeästä ja todella ihanasta sukkaohjeesta! Minulla on jo toiset tällaiset puikoilla..
Lisäksi pidän kovin blogistasi muutenkin.

Tiina kirjoitti...

Kiitos hyvästä ohjeesta!

Nattuli kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Sukat ovat seuraavana listalla kunhan saan kaulaliinani valmiiksi. En kyllä usko, että niistä tulee yhtä kauniit kuin sinun.

Kootut uutiset: http://kookas.fi

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kiitos kivasta ohjeesta. Tulostuu parhaillaan paperille! Regia odottaa neulojaansa. Minä nyt sitten ehdin seuraavan kerran ounen tapaamisiin ehkä ensi kesänä =) Opiskelut mielenterveys- ja päihdetyöhön ovat vieneet mukanaan ;) T. Kati, Katin kätösistä

Marika kirjoitti...

Josko sitä sukkasadon aikaan saisi tehtyä nämä ihanuudet <3

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos upeiden sukkien ohjeesta. Eka yritys ei miellyttänyt, toiset jo onnistui ja taas uudet puikoilla.