keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Hullu joulukuu

Huh huh, kylläpä on vierähtänyt aikaa viimeisimmästä päivityksestä. Oli koko blogi jo häipynyt selaimen välimuistista...

Kiirusta on pitänyt ihan kotitarpeiksi ja vähän olis kyllä ollut varaa muillekin lainata. Jos jotain hyviä puolia haetaan, niin eipähän ole ainakaan joulustressi päässyt vaivaamaan. Nyt vasta alkaa pikkuhiljaa piirtymään tajuntaan, että siihenhän ei ole enää kuin viikko aikaa.

Niin kiire ei onneksi ole ollut, että ei puikkoihin olisi ehtinyt tarttua. Sellaista pientä näpertämistä ja allekirjoittaneelle aika epätyypillisellä tavalla monta työtä kesken yhtäaikaa. Yleensä mulla on työn alla korkeintaan 2-3 neuletta kerrallaan: yksi iso, yksi (läppäri)laukkuun sopiva, yksi sopivan aivoton ja yksi vähän haasteellisempi - edellämainittuja kriteerejä vaihtelevasti sekoittaen.

Ulla 3/08 jo esittelikin Sirja-kämmekkäät.


Oikeastaan noita keltaisia ei ole vasta kuin yksi, eli keskeneräinen sekin. Mustia löytyy sentään molempiin käsiin. Enemmän niitä tulee kyllä rannekkeina käytettyä, jotenkin tuo kämmenen ympärillä oleva osa ahdistaa, jos pitää jotain (näpy, näpy) käsillä tehdä. Ja ulkona pitää olla hanskat. En taida oikein olla kämmekäsihmisiä, mutta tulipahan tehtyä. Siis ainakin melkein kaksi paria.

Lisäksi ravelryn kirjanpito kertoo valmistuneeksi pari joululahjaneuletta ja yhdet sukat. Noro Kureyon Sock, väri S150. Aika hauska lanka.


Ilmeisesti langan rakenne (yksisäikeinen ja epätasainen) aiheutti sen, että lopputulos oli tavanomaista löysempää. 100 grammassa on saman verran metrejä kuin näissä tutummissakin sukkalangoissa (Regia, Opal, Fabel...), mutta samalla puikkokoolla (2,5 mm) ja silmukkamäärällä (60 s) näistä tuli kyllä vähän isot. No ei se mitään, tuskin jäävät kuitenkaan käyttämättä. Ensi kerralla kokeilen kyllä pienempiä puikkoja. Muistaakseni omistan 2 mm sukkapuikot vaikken niitä ole tainnut koskaan mihinkään käyttääkään.

Molemmat edellämainitut menevät kategoriaan "laukkuun mahtuva ja alkuun päästyä suhteellisen aivoton". Se "iso" onkin sitten ollut työn alla jo maaliskuusta lähtien... purin sunnuntai-iltana vielä kerran nappilistan ja korjailin huppua - jokohan kohta sais esitellä jotain valmista? Väliin tosin kiilasi pari muuta jutta tämän kirjan innoittamana...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat kämmekkäät. En ole minäkään kämmekäsihmisiä, vähintään sormentyngät on oltava. Nuoriso tuntuu niistä enemmän tykkäävän.

Samanmoisia kokemuksia on minullakin tuosta Kureyon Sockista. Ostin kuitenkin vielä kolmannenkin kerän, ehkäpä uskaltaudun neulomaan sen 56 silmukalla! Joka tapauksessa aina nuo raitasukat näyttävät hyvältä, löpsöttivät tai eivät!