maanantai 13. heinäkuuta 2009

Kuningasajatuksen mahalasku ja ihkupostia

Tiedättekö mikä tämä on?

Kuningasajatuksen mahalasku.

Nappasin kirppikseltä mukaan pussillisen (1 kg) mustaa puuvillalankaa. Kerillä (kerijälaitteella keritty), mutta vyötteet mukana: Esiton Virkkuulankaa, nam. Ajatuksena neuloa koneella itselle neuletakki.

Melkein kaksi päivää sen kanssa tappelin. Lanka poikki. Lanka poikki. Lanka poikki. (Ja siihen väliin ne kaikki muut "tavalliset" virheet.) Ja sekin jälki minkä sain neulottua osoittautui surkeaksi: siellä täällä lanka melkein poikki. Lanka oli suurimmaksi osaksi niin haurasta, että meni poikki ihan pienestäkin vedosta. Olikohan se purkulankaa vai muuten vain epäedullisissa olosuhteissa säilytetty? Ja millä ihmeellä saa puuvillan sellaiseksi, että se menee poikki kun ottaa peukuilla ja etusormilla kiinni ja vetää? Ja miksi kestää melkein kaksi päivää tajuta että tämä lanka todellakin on aivan sutta?

Vika ostos siis. Enemmän tähän tuli kyllä aikaa kuin rahaa investoitua, mutta harmittaa silti. Nyt mulla on 600 g kökkölankaa, 300 g roskaa ja 100 g kunnollista lankaa. Taitaa mennä roskiin, huonoon materiaaliin en kyllä työtuntejani tuhlaa.

Onneksi päivällä tuli postissa vastapainoksi jotain ihanaa. Mansikkakakkuun ja perunasiikasnackseihin verhottuna.


Satuin viime torstaina Ilun kauppaan oikeaan aikaan. Itse langasta ei sen enempää, lukekaa ton edellisen linkin takaa, jos ette tiedä mistä on kyse. Mutta tuo paketti. Että voi ihminen tulla hyvälle tuulelle naistenlehteen verhotusta lähetyksestä. "Kirjekuori" koostuui muutamasta aukeamasta (Kodin kuvalehden?) ruokasivuja teipattuna reunoista yhteen. Ja vielä silkkipaperi näiden kaunokaisten suojana.

Tilasin ihan vapaaehtoisesti turkoosia vaikka violettejakin oli tarjolla, voitteko kuvitella!?

5 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Juuri tuon takia en osta kirppiksiltä lankaa. Olen pessimisti enkä usko ihmisten hyvyyteen... Tai sitten mua ilettää niin paljo, että ne langat pitäis pestä.. Kirjoja ja muuta ostan, mutta en lankaa ellei se ole ihan helmilöytö :D Sä sait niitä lankokja! Ihania. Tsemppiä kirpparilankoihin.

rebekka42 kirjoitti...

Sylettävän inhottava asia kirppislangan kanssa. Toivottavasti on ainut kerta. Iloista ja aurinkoista päivää!

Villikissa kirjoitti...

No huh, kun olikin huono ostos. Itse ostin Kontti-kirppikseltä ohutta konelankaa ja se oli ainakin ihan hyvää. Mutta noita kirppismyyjiä on kyllä joka lähtöön. :(

Tänään postipoika toi paketin, josta paljastui sinun blogin arvontavoitto. Ihanaakin ihanampi huivi!!! Olen tosi onnellinen huivista. Tykkään kovasti punaisesta väristä ja huivin malli on aivan ihana. Kiitos kovasti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen joskus kymmenen vuotta sitten ostanut varmaankin samaa lankaa. Virkkasin siitä kassia ja jossain vaiheessa tajusin, että lankahan on ihan p...kaa!

Yleensä kirppislangat ovat olleet ihan hyviä, mutta joskus menee metsään, niinkuin kirppisostoissa voi yleensäkin käydä.

Kivoja ruskeita neulomuksia olet tehnyt, ja väri on todella kaunis. Viimeisimmässä on kyllä hieman kasarihenkeä...

-anne

Anonyymi kirjoitti...

Käyn ensimmäistä kertaa sivuillasi ja nyt vasta yhdyn keskusteluun. Esiton lankaa olen ostanut uutena ja olen joutunut reklamoimaan. Se vaan katkeilee uutenakin. Palautin langan ja sain samanlaista paluupostissa. Lieneekö samat langat reissanneet edestakaisin.
Jonna