maanantai 27. syyskuuta 2010

Bollywood!

Haasteesi on BOLLYWOOD. Yksi vaikeimmista lajeista. Hallitset jo muut lajit kiitettävästi, mutta entä neulomisen hieman toisenlaisella tyylillä? Kuulostaako puikko kainalossa neulominen omituiselta? Tai langan kiinnittäminen olkapäähän? Miten Miss Marple sen tekee? Kokeile miltä tuntuisi neuloa toisin kuin normaalisti teet! Saat uudenlaista perspektiiviä neulontaan! Haasta itsesi kokeilemaan projektin, jonka koko on itsestäsi kiinni, neulomista uudella tavalla! Ehkä lopulta päädyt kuitenkin toteamaan, että se tuttu ja turvallinen tuntuu parhaimmalta ;D

Tätä mä vähän pelkäsinkin. Ihan pikkuisen salaa toivoin kuitenkin vaikka discoa. (Arpaonnikaan ei mua siis suosinut, emo kun toisaalla paljasti lopullisen valinnan näiden kahden välillä ratkistun arvalla.)

Ensimmäinen ajatus oli, että en halua. Miksi mun muka pitäisi opetella neulomaan jotenkin "väärin" kun olen ihan tyytyväinen omaan vuosikausia hiottuun tyyliini. Oikea silmukka "continental" tyylillä ja nurja... yritin etsiä internetin ihmemaasta ja YouTubesta omaa tapaani neuloa nurja silmukka, mutta en löytänyt. Jee, olen sittenkin erilainen! Paitsi että mikä haaste se muka olisi neuloa samalla tavalla kuin aina ennenkin? No ei niin mikään. Eteenpäin sanoi mummo lumessa.

Olen aina utelias kokeilemaan uusia luomis-/ päättely-/ lisäys-/ kavennus-/ jne. tapoja. Osa niistä jää käyttöön, osa ei. Yks sopii yhteen, toinen toiseen tapaukseen. Osa on vaan rehellisesti outoja. Osaan neuloa ilman ohjetta ainakin 6 tai 7 erilaista kantapäätä, varmaan 4 erilaista tapaa neuloa istutetun hihan, lukemattomia erilaisia tapoja luoda ja päätellä silmukat. Miksi ei oikeaa ja nurjaa silmukkaa voisi neuloa eri tavalla? Väitän olevani avarakatseinen ja olen vakaasti sitä mieltä, että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tai väärää tapaa neuloa. Osaanko elää niinkuin saarnaan?

Kuvarepertuaaristani ei tähän hätään löytynyt mitään kovin Bollywoodia, lähimmäksi osunee työn alla oleva sukka, joten mennään sillä.


Ehkäpä tämän haasteen myötä opettelen pukemaan päälleni myös sen kaapista löytyvän sarin...

2 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Opettelin kirjoneuletta neuloessani amerikkalaisin "heittotavan", eli lanka siis oikeassa kädessä. Siinä oli haastetta kerrakseen, kun ei millään kädet meinanneet taipua totutusta tavasta pois :D

Kaksiväristä siis tein niin, että toinen väri oli vasemmassa ja toinen oikeassa kädessä.

MariL kirjoitti...

Vaan vau mitä sukkaa sulla on tulossa! :) Toivottavasti näemme nuo pian valmiina!