torstai 7. lokakuuta 2010

Purkkapinkkibambu

Tein vuosi sitten keväällä tyttärelle pari mekkoa/ tunikaa neulekoneella Novitan Bambusta. Olen tykännyt kovasti niistä, ovat kestäneet pesua ja pitoa. Kun tänä kesänä totesin pitkään palvelleen kesäneuletakkini tulleen aika lähelle tiensä päätä, halusin testata Bambua aikuisen neuleeseen. Valikoima oli vaan loppuksesästä hieman heikko, haaveilemaani valkoista tai kirkkaan punaista en onnistunut lähikaupoista löytämään.

Vähän meni välillä säätämiseksi, niin koneen kuin mallinkin kanssa. Säädin lennossa kädentien korkeutta (no köh, kun tuli virhe, en viitsinyt purkaa vaan toistin saman muihinkin kappaleisiin), mutta en muistanut tehdä vastaavaa muutosta huolella laskettuihin hihanpyöriöihin. Kauluksenkin tein kahteen kertaan.  Koneen kanssa säätämisestä voisi vaan todeta, että koko ajan oppii uutta.

Kun viimein ryhdyin omplemaan vetoketjua, huomasin, etti minulla ollutkaan sopivan väristä ompelulankaa (ja minulla on niitä aika paljon...). Takín lanka oli myös käytetty sen verran tarkkaan, että olisi pitänyt purkaa mallitilkkuja, jotta olisi saanut tehtyä kaitaleet peittämään vetoketjua. Päätin lopulta ommella vetoketjun käsin ja siitä tulikin yllättävän siisti, ompeleet eivät käytännössä näy lainkaan.


Toista kuukautta takki sai marinoitua vaatehuoneen nurkassa, päätymättä koskaan käyttöön. Ja kuitenkin siinä oli oikeastaan vain yksi vika. Väri, joka on melkein oikea, mutta ei sit kuitenkaan. Onneksi on ystävä, jolle tämä väri puolestaan on täydellinen.

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Herkullinen väri ja tosi siistiä jälkeä !

outi kirjoitti...

Haa! Siellä siis taipuu hevimetallikin! Mutta että pinkiksi? Siinäpä hevimiehille mietittävää.:D

MariL kirjoitti...

Kaunis neule!

anpali kirjoitti...

Voi jösses, mää näytän ihan mun mummulta...

Neule on kuitenkin valtavan ihana! Ja väri on kyllä täydellinen.