tiistai 29. heinäkuuta 2008

Hatutti

Akuuttia hellehattupulaa helpottamaan otetaan kaapista puuvillalangan jämiä, vähän liian pieni (langan paksuuteen nähden) virkkuukoukku ja aletaan hommiin. (Lanka Cotton Garden Bellaa (100% puuvilla, 87m/50g) , yhteensä 120g, työkaluna 3 mm virkkuukoukku.)


Tykkään!
Ainakin toistaiseksi hattu on niin jämäkkä, että pysyy hyvin muodossaan ja lieriä voi muotoilla joko suoraksi, taittaa ylöspäin tai jotain siltä väliltä.

Jos en olis asuntovelallinen insinööri, voisin olla täyspäiväinen hatuntekijä ja haaveilija.

12 kommenttia:

kesän lapsi kirjoitti...

Tosi kaunis hattu!!!

Matleena kirjoitti...

Ihan selvästi sinulla on modistin kykyjä!

kio kirjoitti...

hieno hattu! sulla hatun pohjan ja pystysuoran osuuden välillä on kulma. Miten saat tollaisen aikaiseksi, mulla on aina pyöreämpi, vaikka lakkaan äkkiä lisäämästä

Marjuska kirjoitti...

Kauniit värit, upea toteutus ja hieno lopputulos!

Katri kirjoitti...

Wau, ihana hellehattu!

Kaisa kirjoitti...

Hieno hattu!
Välillä (etenkin lomalla...) on mukava haaveille, mitä kaikkea tekisi jos ei olisi mitään työ- tai muita velvoitteita ja rahaa niin paljon että sitä ei tarvitsisi miettiä...

Jaana kirjoitti...

Olisko tähän mahdollista saada kirjallista ohjetta?
Ei onnistu tuollaisen virkkaaminen noin vaan, vaikka olis kuinka yksinkertainen ;)
Tosi nätti hattu!

Maaru kirjoitti...

Onpas totisesti nätti pääastia!

Taina kirjoitti...

Kio: Tuo kulma syntyy uskoakseni ennenkaikkea siksi, että hattu on todella tiukkaa/ jäykkää, joten se on siihen helppo muotoilla. Tehdessä se kyllä vaikutti harmikseni pyöristetyltä, mutta kun suora osuus kasvoi pidemmäksi se tuli taas näkyviin.

Yksi pikku kikka oli, että muuten virkkasin kaikki silmukat molemmista reunoista, mutta tuossa taitekohdassa ainoastaan takareunastaan, eli siihen jäi selvä raja. Jossain vaiheessa suunnittelin myös lisääväni nurjalle puolelle ylimääräisen kerroksen kiinteitä silmukoita rajakohtaa tukemaan, mutta sitä ei tarvittu.

Jaana: tarkana ohjeen kirjoittaminen voi olla hankalaa, koska hattu on todellakin tehty mutu-tuntumalla. Jos innostun tekemään vielä toisen, koitan josko saisin jotain paperille.

kio kirjoitti...

kiitos neuvoista! mulla oli hieno virkkaamani lierihattu, jota pidin tosi paljon, mutta hukkasin sen viime talvena, pitäis virkata toinen. Sen lierien alle oli kiva piiloutua :)

upa kirjoitti...

Hurmaava!

Hepsi kirjoitti...

Upea hattu!