sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Syksyinen yö on pimeä ja musta, osa 2

Syksyinen yö on pimeä ja musta. Paitsi että ylihuomenna on jo joulukuu ja pimeää on päivisinkin. Missä on talvi?!

Edellissä postauksessa saksittu takki on odotellut päivänvaloa viikon verran, mutta eipä tuota ole näkynyt. Mennään sit parilla pimeällä kuvalla.Lankana Cascade 220, menekki vähän vajaa 900g. Kauluksen idea on tuttu Annikista, taskunsuun muoto ainakin Lumisesta ja syksyn IK:ssa olleesta Farmer's Market Cardiganista. Ihan normi istutettu hiha ja kevyet muotoilut vyötäröllä. Ja sit se jokin, joka kaupan neuleista puuttuu eli tilaa rintavarustukselle on tehty lyhennetyillä kerroksilla. Lisäksi neuloin takin etupuolen vähän leveämmäksi kuin takakappaleeen eli tää istuu hyvin takaa ja hartioista, mutta menee myös kiinni.Takki on aika kiva. Mulle alkaa vaan pikkuhiljaa valjeta, että ehkä mun ei kannattais tehdä villatakkeja, ainakaan näin paksuja, vaan mieluummin puseroita. Pusero saman paksuisesta tai paksummastakin langasta päätyy helposti päälle, mutta takit jäävät jotenkin pitämättä.

Koska lankaa oli jäljellä vielä reilu 100 g, tein pipon.


Malli on nimeltään "I heart pompoms" (Ravelry link) ja tykkään siitä tosi paljon. Tämä pipo pysyy päässä, tuntuu mukavalta ja näyttää hyvältä. Sopivan reipas, äärimmäisen yksinkertainen ja silti veikeä. Vaikka vähän vaikeahan sitä on tietysti tuosta kuvasta nähdä, mutta katsokaa vaikka ohjeen kuvia. Vaaka näytti 98 g. Taidan haluta tällaisen punaisenkin.

4 kommenttia:

siina*k kirjoitti...

Tyyyyyyyylikäs takki! Ja jos se jää pitämättä niin täällä olis käyttäjä :D *hihittää*

Päivi kirjoitti...

Kertakaikkiaan upea takki! Kuin sinä osaatkin, wau!
Ja pipo on kiva, harmi ettei meikäläisen päähän tuollaset sovi :( Kellekköhän sen vois silti neuloo....

Soile kirjoitti...

Näyttää hyvälle. Mustan vaatekappaleen kuvaaminen ei ole niitä maailman iiseimpiä juttuja.

Täysin off topic tietona, sanavahvistuksena on mallit. passaa hyvin. :)

Meflen kirjoitti...

Hieno takki. Minun puolestani ei ehkä kannattaisi villapaitoja tehdä, sillä takki tulee vetäistyä päälle, mutta paitaa yleensä ei. Mutta yhdyn ihmetykseesi: missä talvi?!