sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Mekottaa

Maaliskuun lopulla iski hirveä mekkokuume. Olisin halunnut tehdä paksun villamekon. Järki kuitenkin sanoi, että mikäli haluan mekon käyttöön sen valmistuttua pitää valita vähän kesäisempi materiaali ja malli. Vaan enpä olisi maaliskuun lopun pakkasissa arvannut, että tämä mekko voisi olla käyttövaate valmistuessaan toukokuussa! Nyt sen saakin sit pakata kaappiin odottelemaan seuraavia kesäkelejä tai pukea alle pitkähihaista paitaa.


Malli on (melkein) The Little Black Dress (Gudrun Johnston) muutamin modauksin. Yläosan tein sileää oikeaa ja sitä on muutenkin tehty enemmän omasta päästä kuin orjallisesti ohjeesta. Helmaosasta jätin ensimmäset lisäykset pois. Kokeilin kyllä aivan ohjeen mukaan, mutta näytin hmm... erittäin raskaana olevalta. Ei kiitos vyötärön yläpuolelta levenevää helmaa.

Lanka on BC Garnin Allino (puuvilla, pellava - 50/ 50), menekki jotain 600 g luokkaa. Puikkoja 3 mm, 3,5 mm ja 4 mm. Sileät neuleet 3 millisillä.

Nyt mietin, pitäsikö puikoille pistä vielä toinen kesämekko vai vaihtaisko jo levyä...

13 kommenttia:

Villanne kirjoitti...

Ihana mekko! :)

Altocumulus kirjoitti...

Tosi tyylikäs! Kyllä ne helteet vielä tulee, että pääset käyttämään mekkoa, uskotaan niin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana mekkonen! Olet taitava! Katsoin ohjetta, mutta isompikin koko näyttäisi olevan itselleni liian pieni (ry-mittani 95 cm). Harmi, sillä itse en taida osata soveltaa... :(
Sari

Soile kirjoitti...

hieno mekko. kyllä sitä lämmintä vielä sadaan, eikä tuo nyt ole paha vaikka pitkähihaisen trikoopaidan alle heitäis?

Tess kirjoitti...

Oi, tuo on aivan ihana mekko!

Mirm kirjoitti...

Onpas nätti mekko! Ja istuu ihan täydellisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Vitsi, kun jotkut osaa ja saa aikaiseksi. Kateellisena katselen aina käsiesi tuotoksia.
Pikku-Tiina

Mari kirjoitti...

Upea mekko! Edelleen ihmettelen, miten sinä jaksat (näet) tehdä mustia neuleita... ;) Ja noin isoja vielä - mulle teettää mustat tai tummat sukatkin tuskaa. ;)

Jonna kirjoitti...

Tosi hieno!

Tui kirjoitti...

Ihana mekko! :)

helena kirjoitti...

Ihana mekko! Ja lanka kuulostaa myös kesäiseltä, mistä hankit sen?

Pomsikas kirjoitti...

Melkoinen mekko, antaa varmasti yhden lisäsyyn odotella niitä helteitä. Tuo Allino on aika kiva ja monikäyttöinen lanka. :)

juuli kirjoitti...

Elegantti mekko, pikkumustalla on aina käyttöä. Seurasin kakkoslinkkiäsi, nam. Tee ihmeessä, saat sen varmaan syksyn alkuun valmiiksi.