maanantai 11. lokakuuta 2010

Peitto


Lankojen kehräämisen aloitin melkein vuosi sitten. Mukana on ainakin Suomenlammasta, Corridalea, Shettistä, BFL:ää, Ronaldsay, Cobuger Fuchsschaf, Polwarth, Jacobsschaf... kammattua, karstattua levyllä ja nauhana. Pääosin luonnonvärisiä, pari värjättyä punaista. Täysin puristi en ollut, vaan mukana on muutama lappu tehdastekoistakin lankaa. Oranssin ja toisen vihreistä jätin lopulta pois. Kolmisäikeisenä sellaista 200m / 100g tai hiukan paksumpaa.

Neuloin peiton palasina, jotta voisin tehdä sommittelun lopuksi sen mukaan, mihin lanka riittää. Tässä vaiheessa oli vielä muutama palanen neulomatta.


Ompelussa oli oma hommansa, mutta tavallaan pidin siitäkin. Langanpäät päättelin pessimistinä vasta lopuksi. Ja niitähän riitti. Punnitus osoitti 18 g.


Kokoa peitolla on hieman vaatimattomat 108* 155 cm, toisaalta juuri sopivasti mun kahdenistuttavalle neulonta/ tv:n katselusohvalleni. Isompi peitto on siinä vain tiellä. Painoa komeudella on n. 1100 g ja se on neulottu 4 mm puikoilla.

Pidän kovasti tuosta mallineuleiden yhdistelmästä. Sileä oikea tuo kauniisti esille käsin kehrätyn langan elävän pinnan ja mallineuletilkut antavat peitolle tiettyä ryhtiä.


Reunukseksi neuloin muutaman kerroksen aina oikeaa ja se on neulottu ihan mukavuussyistä kahdessa osassa, eikä kerralla koko peiton ympäri.

Vielä kerran koko herkku.


Nurja puoli ja se projektin epätäydellinen osuuskin mun piti esitellä, mutta yksinkertaisesti unohdin kuvata ne! Ehkä joskus myöhemmin.

10 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Tosi kaunis peitto! Värit sointuu hyvin yhteen ja nuo punaiset ja vihreät tuo vähän särmää :) Palojen ompelussa on kyllä varmasti hommaa riittänyt!

Heikku kirjoitti...

onpa kaunis peitto! tulee mieleen sana "harmonia", ehkä siksi kun sävyt istuu toisiinsa tosi kauniisti. ja varmasti on lämminkin. painavan peiton alle on kiva käpertyä. :) neulottujen tai virkattujen tilkkujen yhteen ompelu on minunki mielestä ihan tosi mukavaa!

outi kirjoitti...

Se on hieno! Kyllä siellä nyt kelpaa neuloskella telkkarin loimussa.:)

-sanna- kirjoitti...

Se on upea, joillain sitä on silmää värisävyille...

Judiuni kirjoitti...

Upea peitto! Jos joskus tulee ongelmaksi luonnon väristen kehruiden neulominen niin varastan varmasti ideasi. :)

Tuija kirjoitti...

Onpas upea peitto! Varmasti lämminkin, ja sellaista tarvitaan jos ennustajaukkojen ennustukset vuosisadan kylmimästä talvesta pitävät paikkaansa!

MariL kirjoitti...

Vau! Ei voi muuta kuin hämmästellä aikaansaannostasi ja ahkeruuttasi. :)

Eija kirjoitti...

Ihana suorastaan. Kiva kun on erilaisia pintoja, värit sointuvat kauniisti yhteen:)

Pinja kirjoitti...

Tosi hieno! Värit sopii tosi hyvin yksiin.

anpali kirjoitti...

Se on yksinkertaisesti upea -ja varmasti aivan erityinen itsekehrättyjen lankojen vuoksi. Minä jatkan seiskaveikan päättelyjä...