lauantai 9. lokakuuta 2010

Terveisiä Hollywood viikoilta - valmistelua ja harjoituksia

SYTYCK haasteessa on menossa Hollywood viikot:


"Hollywood viikkojen aikana kilpailijat suunnittelevat ja valmistautuvat haasteeseen tulkitsemalla saamansa haasteen omalla tavallaan, valitsemalla mahdollisen toteutettavan mallin ja langat. Hankkivat materiaalin, neulovat mahdolliset mallitilkut ja tekevät tarvittavia laskemia." 

Koska haasteeni Bollywood on nimenomaan tekniikkahaaste, lähdin liikkeelle siitä. Tutkailin ja kokeilin erilaisia neulomistapoja.Kuvassa kaksi puuvilla-pellavaista tiskirättiä (BG Garn Allino), toinen neulottu englantilaisittain, toinen combined knitting tyylillä. Alkuun jälki oli melkoisen epätasaista ja vauhtikaan ei juuri päätä huimannut. Pikkuhiljaa kuitenkin tekniikka kehittyi, jälki tasoittui ja työskentelynopeuskin parani. Pystyn jopa neulomaan hämärässä kummallakin tylillä, näkemättä mitä teen. Combined knitting oli minulle melko luontevaa, englantilainen tyyli vaati selvästi enemmän.

Samalla mietin varsinaista kilpailutyötä. Haasteen tarkoitus on mennä mukavuusalueen ulkopuolelle, ja sitä kautta kehittää itseään. Joten uuden tekniikan lisäksi ajattelin toteutettavan työn olevan myös jotain muuta mitä normaalisti neuloisin. Mutta mitä? Paksu lanka, "helppoa ja nopeaa" tyylinen projekti olisi varmasti mukavuusalueen ulkopuolella, mutta ei mikään varsinainen haaste.

Seuraavaksi purkeskelin lisää Bollywoodia ja mietin voisiko se toimia inspiraationa myös projektille, ei pelkästään toteutustavalle.
  • jotain, joka näyttää intialaiselta (värit!)
  • jotain, jota et normaalisti teksisi (Intiassa kaikki on vähän toisin)
  • jotain täysin hulvatonta (sanalla sanoen: Bollywood)

Esittelen varsinaisen idean omassa postauksessan, mutta tällaisia materiaaleja olen hankkinut.


Bollywood goes disco.

2 kommenttia:

Soile kirjoitti...

No langat ja värit olivat kyllä aika herkut!

Pihla kirjoitti...

Odotan innolla mitä näistä syntyy :)