tiistai 22. huhtikuuta 2008

Yksinkertaisesti hyvä

Kuka on vienyt vuorokaudesta tunnit ja viikosta päivät? Neulerintamalla tapahtuu hidasta edistymistä, mutta bloggaaminen on jäänyt hyvin vähille.


Kiitoksia kovasti edellisen postauksen ohjepohdiskeluja kommentoineille. Ehkäpä tarjoan siis ohjetta Ullaan. Siellä se on tosiaan hyvässä tallessa ja myös muiden kuin blogini lukijoiden löydettävissä. Itsestä tuntuu välillä, että kannattaako noin yksinkertaista ohjetta edes julkaista, mutta miksipä kaiken pitäis olla niin monimutkaista? Kaikki meistä eivät tosiaan ole neuloneet kymmeniä vuosia ja joskus on vapauttavaa tehdä yksinkertaistakin mallia jonkun toisen valmiiksi miettimästä ohjeesta. Itse rakastan kyllä monimutkaisten palmikoiden ja kirjoneuleiden tekemistä, mutta käyttöön pääsevät yleensä ne yksinkertaiset ja simppelit mallit.


Luulin kommentoineeni tätä aihetta jo aiemmin Villapallon blogiin, mutta eipä siellä kommenttia näkynyt, mihin lie päätyi se kommentti. :( Yksinkertainen ja helppo neule voi olla myös hyvän näköinen. Toisinaan tuntuu täysin aloittelijoiden aliarvioimiselta, että helpot neuleet ovat kovin tylsiä myös lopputulokseltaan, säkkimäisiä, huonosti istuvia ja usein myös väritykseltään ankeita tai mielikuvituksettomia. Katsokaapa vaikka Phildarin kuvastoja: sieltä löytyy monta tosi hyvännäköistä neuletta merkattuna"Facile a tricote" leimalla eli helppo neuloa.

1 kommentti:

joko kirjoitti...

just noin, yksinkertainen on kaunista! :)