perjantai 16. tammikuuta 2009

Loma loppui ja blogi hiljeni

Niinhän siinä kävi, että joululoman leppoisat päivät päättyivät ja blogin päivitys jäi heti vähemmälle. Illat vaan ovat niin lyhyitä.

Viime viikonlopun neuloin mallitilkkuja, mietin ja suunnittelin kahta eri projektia rinnakkain - ehkä jonkinlaista ideaa syntyikin. Ainakin toiseen päädyin valitsemaan valmiin mallin, toinen jäi edelleen hautumaan. Isoja projekteja kumpikin, eikä pelkoa että kovin pian olisivat valmiina esiteltäväksi. Alkuviikosta tulikin sit sellainen olo, että olis kiva saada jotain valmiiksikin. Kaivoin kaapista joskus alkukesällä hankkimani Noro kerän (Kureyon) ja sille joululomalla kaveriksi hankitun Nimbuksen. Turn A Square!

Joo, paitsi että olin kyllä vilkuillut ohjeen aiemmin, mutta kun oli aika ryhtyä töihin en enää viitsinytkään kaivaa ohjetta esille eli lopputulos on vähän sinnepäin.


Ensimmäisen pipon valmistuttua langasta oli melkein puolet vielä jäljellä (50 g kun ensimmäinen pipo painoi valmiina 54 g ) ja päätinkin tuhota sen samointein tekemällä toisen pipon. Koska ensimmäisestä tuli niin reilu arvalin langan hyvinkin riittävän. Toisessa siis samat langat, mutta värit toisinpäin. Ihan tosi. Kuvausolosuhteet ja -väline on erit ja toki Norosta on menossa eri raidat, joten väritys muuttuu ihan oikeastikin. Jälkimmäinen on myös pari senttiä matalampi ja resorissa vähemmän silmukoita. Heijastinlangankin tikutin matkaan jotta erottuisin pimeässä.

Kuva on lavastettu, en mä yleensä istu töissä sentään pipo päässä vaikka välillä vähän vilukissa olenkin.

Tykkään kummastakin, tosin ehkä ensimmäiseen vois suunnitella jotain kuminauhaviritystä resoriin ettei lörpsähtäis ihan mahdottomasti. Toisaalta tekis mieli kokeilla hiukan huovuttaa... (Olenko sanonut tämän joskus aiemminkin?!)

Norosta kirjataan 50 g marinadilankojen vähennystilille. Nimbus ei täytä kriteereitä. Tammikuun tavoite on siis saavutettu: 280 g neulottuja ja 280 g myytyjä. Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja: