lauantai 25. syyskuuta 2010

Fleecen korvike

Edellisen kerran neuloin villapaidan tilauksesta korvausta vastaan vuonna 1991. Ja heti perään vuonna 2010. Pitää vissiin pitää varansa, ettei tule ihan tavaksi.

Kunnon kuvia villapaidasta ei ole, mutta kuvitelkaa n. miesten M kokoinen neule, joka istuu käyttäjälleen kuin olis mittatilauksena tehty. Tilaaja halusi "ihan sellaisen tavallisen", mutta jotain jujuahan piti keksiä, jotta pysyy neulojalla mielenkiinto yllä. Malli on tehty Elizabeth Zimmermanin Seamless saddle shoulder pulloveria mukaillen, mitat sun muut tilaajan toivomusten mukaan. Tää on kyllä hauska rakenne. Jotenkin kuitenkin selvästi miesten paita.


Lisäsin etupuolelle jälkikäteen vetoketjun. Täytyy sanoa, että edelleen neuleen leikkaaminen kyllä hirvitti. Virkkasin ensin reunat ympäriinsä ja sit leikkasin auki. Vetoketju on ommeltu koneella, ja se toki osaltaan myös vahvistaa reunoja. Virkkaus puolestaan huolitteli samalla reunan.


Lanka ONline Linie 130 Champ (100% superwash merinovilla), n. 900 g. 4,5 mm puikoilla melko peltiseksi neulottu, mutta pesussa venähti ja pehmeni. Pelkäsin, että liikaa, mutta hyvältä näytti uuden omistajansa päällä. Lanka ja väri on tilaajan valinta.

Parissa viikossa tikuttelin paidan lähes valmiiksi, viimeistelyihin (kaulus, vetoketju) meni sit pari kuukautta. Eilen pääsi vihdoin omistajalleen, joka siis vaikutti tyytyväiseltä.

Pitänee vielä kertoa, mikä sai minut tämän neuleen tekemään. Sain toukokuussa sähköpostia entiseltä kolleegalta. (Tai siis samassa firmassa ollaan edelleenkin, mutta eri osastolla ja toimipisteessä, eikä olla nähty pitkiin aikoihin.) Kysyi voisinko, tai tietäisinkö jonkun joka voisi, kutoa hänelle villapaidan. Tämä 30-kymppinen nuorimies oli ostanut jo langat ja aloittanut itse, mutta totesi ehkä sittenkin haukanneensa liian kovan palan. Talven (extreme)urheiluharrastuksiin fleceen korvaajaksi piti kuulemma saada parempaa materiaalia eli merinovillaa. Kun se fleece hikoillessa kastuu ja tuntuu sit märkänä epämiellyttävältä. Tarjosi jopa ihan käypäistä tekopalkkaa.

4 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Upealta näyttää! :) Muistan, kun puhuit tuosta joskus kauan sitten neuletapaamisessa, arvasin heti että tästä tilaustyöstä taitaa olla nyt kyse. :) Mielettömän hieno tuo kaulus, en osaisi/uskaltaisi itse tehdä tuollaista!

Nunt kirjoitti...

Eihän tuohon muuta voi sanoa kuin ihana tapaus :D

Paula kirjoitti...

Hieno neule! Ja vetoketjunkin olet saanut paikoilleen tosi siististi! Kyllä tuota kelpaa tilauksen tekijälle esitellä!

Maila kirjoitti...

No on kyllä kaunis neule. Ja varmasti päihittää fleecen mennen-tullen -ja vielä palatessakin. Mulla ei oo ku huonoja kokemuksia fleecestä, hiostaa ku mikä. Villa on se ykkönen.